Blog

Blog je miesto, kde syr nie je len o chuti, ale aj o príbehoch, pokusoch, omyloch a malých radostiach každodenného tvorenia. Čítajte, ak vás zaujíma, čo znamená robiť veci poctivo, rukami a srdcom.


Mlieko pochádza od vlastných kráv a oviec, pre ktoré je dorábané krmivo na vlastných poliach, lúkach a pasienkoch. Vieme tak zaručiť, že kravy a ovce nespotrebovávajú zbytočné pesticídy ani GMO. Za zmienku ďalej stojí množstvo vápnika a horčíka, ktoré sú dôležitými minerálmi pre zdravý nervový systém.

Kombinovanie syrov s rôznymi nápojmi, ako je víno, pivo, likéry či nealkoholické nápoje, je skutočne umenie. Syry majú rôzne chute, textúry a intenzity, ktoré si zaslúžia byť správne spojené s nápojmi, ktoré ich zvýraznia a doplnia. Ako správne skombinovať syr s vínom alebo iným nápojom? Poďme sa pozrieť na niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť...

Kvality ovčieho mlieka už potvrdilo mnoho štúdií. Jeho zloženie môže ovplyvniť mnoho faktorov. Otázny je prístup k nemu v budúcnosti. Chov oviec na Slovensku dramaticky klesá.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky