Demikát s bryndzou Fermento

05.04.2025
Demikát polievka s bryndzou je klenotom slovenskej kuchyne. Táto jedinečná polievka spája jemnú pikantnú chuť bryndze s jemnosťou zemiakov. Je to skvelá voľba pre chladné dni, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové bunky. Pripravte sa na neodolateľnú kombináciu tradičného receptu a chuťového zážitku.

Suroviny

1 ks cibuľa menšia

2 strúčiky cesnaku

500 ml vývar zeleninový

2 ks zemiaky väčšie

250 ml smotana na varenie

100 g bryndza Fermento

1 lyžica masla

soľ, korenie biele mleté

olej a 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobu)

Postup:

  1. Rozohrejte maslo a olej a osmažte na nízkom ohni cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité, potom zalejte vývarom.
  2. Pridajte očistené nakrájané zemiaky a smotanu na varenie. Varíte dokedy nebudú zemiaky mäkké.
  3. Potom pridajte bryndzu Agrofarma a rozmixujte. Polievku dochutíte soľou, bielym mletým korením.
  4. Polievku podávame dozdobenú petržlenovou vňaťkou.

Dobrú chuť!

Demikát polievka s bryndzou Agrofarma je hotová! Táto tradičná slovenská polievka vám určite zahreje srdce aj žalúdok. Počkajme, kým sa krásne hrudkovitá bryndza pomaly rozpúšťa v horúcej polievke, môžeme si byť istí, že naše chuťové bunky budú v raji. Nezabudnite si ju dopriať s opečeným chlebom.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky