Grilovaný oštiepok Fermento s brusnicovou omáčkou

07.04.2025
Oštiepok je jedným z troch najlepších syrov na gril. Oproti hermelínu a Halloumi je u neho však jeden veľký rozdiel – rozhodne ho nemôžete grilovať priamo na rošte. Oštiepok sa totiž po zahriatí trošku nafúkne a rýchlo praskne jeho vrchná pevnejšia vrstva.


Ingrediencie:

  • 1 ks oštiepka Fermento (čerstvý alebo údený)
  • 1 PL olivového oleja
  • 100 g brusníc (čerstvých alebo sušených)
  • 2 PL medu
  • 100 ml červeného vína
  • Štipka škorice

Postup:

  1. Oštiepok nakrájame na plátky a potrieme olivovým olejom.
  2. Opečieme ho na panvici alebo grile 2–3 minúty z každej strany.
  3. Brusnice dáme do hrnca s medom, vínom a škoricou a varíme, kým sa nerozvaria.
  4. Servírujeme teplý oštiepok preliaty brusnicovou omáčkou.


Prejdite na použitý produkt v recepte 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky