Pečená hovädzia sviečková s bryndzovou omáčkou a karamelizovanými orechmi

13.03.2025
Lahodná kombinácia jemného mäsa a výraznej bryndze Fermento, s týmto luxusným jedlom okúsite že bryndza nie je vhodná len na halušky, pirohy a pomazánky, ale aj lahodné omačký k štavnatému mäsku, ako prílohu odporúčame štuchané zemiaky.

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 200 g hovädzej sviečkovice
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie, tymian

Na bryndzovú omáčku:

  • 100 g bryndze Fermento
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 20 g masla
  • 1 PL bieleho vína

Na karamelizované orechy:

  • 50 g vlašských orechov
  • 1 PL medu
  • Štipka soli


Postup:

  1. Mäso okoreníme a opečieme na panvici z každej strany 2 minúty, potom pečieme v rúre na 200 °C 8 minút.
  2. Omáčku pripravíme tak, že v hrnci rozpustíme maslo, pridáme víno a smotanu, nakoniec vmiešame bryndzu.
  3. Orechy orestujeme na panvici s medom, kým sa skaramelizujú.
  4. Hotové mäso servírujeme s bryndzovou omáčkou a posypeme orechmi.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky