Zelený šalát s kozím syrom

06.04.2025
Kozí syr je klenotom medzi syrmi, pretože sa podobá materskému mlieku, a preto je oveľa ľahšie stráviteľný. Jeho výhodou je, že sa dá konzumovať vo všetkých štádiách zrelosti. Môžete si ho vychutnať čerstvý, vo forme tvarôžkov, goudy alebo dusený. Najlepšie je na jar a v lete, keď kozy produkujú najlepšie mlieko.

Ingrediencie:

bio baby špenát 
bio mix šalátov 
microgreens šalát 
granátové jablko
4 figy
300 g ružového hrozna
čerstvý kozí syr Fermento
kvásková baguette 
extra panenský olivový olej 
bio vlašské orechy 

Postup:

  1. Šaláty opláchnite vodou. Zmiešajte s mikrobylinami šalátu a umiestnite do veľkej misy
  2. Hrozno nakrájajte na polovice, 1 figu aspoň na 4 časti, príp. menšie, vyberte z granátového jablka jadierka. Uložte na šalát.
  3. Čerstvý kozí syr elegantne uložte po kúskoch na šalát s ovocím do misy.
  4. Prelejte misu šalátu extra panenským olivovým olejom, posypte s jemnejšie nakrájanými kúskami vlašským orechov.
  5. Podávajte s kváskovou bagetou yeme, na ktorú prípadne natrite zvyšok čerstvého kozieho syra. V prípade potreby jemne dosoľte, vyniknúť by však mala jemná nasladlá chuť ovocia.

Tipy:

Šaláty môžete ľubovoľne meniť podľa vašej chuti – valerián, rucola, ľadový či rímsky šalát sú výborné. Sladké ovocie môžete meniť podľa sezóny – doplniť hruškami, broskyňami, ...

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky