Recepty 

Inšpirujte sa receptami, ktoré zvýraznia chuť poctivých domácich syrov.

Každý syr našej značky Fermento v sebe nesie kus príbehu, poctivú prácu, čas a chuť, ktorá sa nedá napodobniť. V tejto sekcií nájdete recepty, ktoré sú vytvorené špeciálne pre naše domáce syry – také, čo nechajú ich charakter vyniknúť naplno. Od jednoduchých nátierok až po lahodné pečené jedlá, všetko s dôrazom na čerstvosť, chuť a domácu pohodu.


Oštiepok je jedným z troch najlepších syrov na gril. Oproti hermelínu a Halloumi je u neho však jeden veľký rozdiel – rozhodne ho nemôžete grilovať priamo na rošte. Oštiepok sa totiž po zahriatí trošku nafúkne a rýchlo praskne jeho vrchná pevnejšia vrstva.
Pirohy patria medzi tradičné slovenské jedlá. Možno ich pripraviť na sladko s tvarohom, orechami, makom, alebo ako v tomto recepte - na slano s bryndzou a slaninkou.
Kozí syr je klenotom medzi syrmi, pretože sa podobá materskému mlieku, a preto je oveľa ľahšie stráviteľný. Jeho výhodou je, že sa dá konzumovať vo všetkých štádiách zrelosti. Môžete si ho vychutnať čerstvý, vo forme tvarôžkov, goudy alebo dusený. Najlepšie je na jar a v lete, keď kozy produkujú najlepšie mlieko.
Demikát polievka s bryndzou je klenotom slovenskej kuchyne. Táto jedinečná polievka spája jemnú pikantnú chuť bryndze s jemnosťou zemiakov. Je to skvelá voľba pre chladné dni, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové bunky. Pripravte sa na neodolateľnú kombináciu tradičného receptu a chuťového zážitku.
Quiche je tradičný slaný francúzsky koláč. Dá sa pripraviť na nespočetne veľa spôsobv, tradičnú receptúru, ktorá pozostáva z vajec, slaniny, syru a smotany môžte neustále obmieňať. Tentokrát si pripravíme koláč quiche s bryndzou a čerstvým špenátom.

Pošlite nám aj Váš recept!

Ak sa chcete podeliť o Vaše gurmánske zážitky s produktami Fermento,
pošlite nám Váš recept aj s fotografiou a my ho s radosťou zverejníme na tejto stránke.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky